Прокуратурата и МВР влязоха в офиси на столична фирма, предаде БТА.

...
Прокуратурата и МВР влязоха в офиси на столична фирма, предаде БТА.
Коментари Харесай

Прокуратурата и МВР влязоха в офиси на столична фирма за криптовалута

Прокуратурата и Министерство на вътрешните работи влязоха в офиси на столична компания, предаде БТА. Акцията се организира на бул. " Никола Вапцаров " 16.

Около 10:00 ч. взаимните екипи на жандармерията и прокуратурата дойдоха в двата офиса, където и сега текат дейности по следствието.

 Снимка: БТА

По информация на в столицата се организира интернационална интервенция против огромна скица за финансови закононарушения, пране на пари и нарушавания на интернационалните наказания против Русия, а чиновниците на прокуратурата и ДАНС претърсват офисите на компания, занимаваща се с криптовалута.

Оперативната активност на компанията е била реализирана от българската столица, а инвеститори са били приканвани да влагат в биткойни и други типове криптовалути, с обещания за висока рентабилност.

 Снимка: БТА

Лихвите, които вложителите щели да получават, неведнъж надвишавали тези на типичен банкови институции и разнообразни брокерски къщи. Има данни, че притежателите на компанията, които са българи, са присвоили част от активите, възлизащи на няколко милиарда $.

Проверката за активността на криптокомпанията у нас е почнала преди няколко месеца, откакто непознати служби са засекли съмнителни транзакции, за които имало данни, че целят заобикаляне на наложените от Европейския съюз, Англия и Съединени американски щати, наказания по отношение на съветски банки, както и на компании и жители от Руската Федерация, прибавя Българска национална телевизия.

 Снимка: БТА

Очаква се да бъде оповестена информация за акцията малко по-късно през днешния ден.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР